Menu
Vaša košarica

Pogoji poslovanja


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

V spletni trgovini Konekt lahko kupujete 24 ur na dan, pogoj je le registracija kupca, ki je brezplačna.


Slike artiklov

Slike artiklov v spletni trgovini so simbolične in ni nujno, da v celoti odražajo dejansko stanje ponudbe.

 
 
Cene artiklov
 
 
Cene vseh izdelkov vsebujejo DDV. Prodajalec je davčni zavezanec. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Kupec plača blago z gotovino ob prevzemu po pošti – po povzetju ali preko nakazila na TRR.

Dobavni rok

Za artikle na zalogi je dobava 1-12 delovnih dni, računano od dneva potrditve kupčevega naročila. Za artikle, ki pa niso na zalogi, je dobavni rok do 30 dni po prejetem naročilu. V vsakem primeru pa bo kupec po elektronski pošti obveščen o roku dobave artiklov.

Garancijski rok

Prodajalec jamči, da bo izdelek brezhibno deloval v garancijskem roku in še naprej. V primeru napake na izdelku je garancijska doba ki jo priznamo 6 (šest) mesecev, oziroma na izdelke pri katerih piše garancijska doba 12 (dvanajst) mesecev.  V tem obdobju je nato prodajalec dolžan izdelek popraviti oziroma ga zamenjati z delujočim. V primeru sporov je tukaj pristojno sodišče v Mariboru.
 
Vračilo izdelkov in odstop od pogodbe
 
Kupcu pripada pravica, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.  Možnost vračila ne velja pri pogodbah, katerih predmet je blago, katerega vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere ponudnik nima nobenega vpliva, pri pogodbah o dobavi računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat, pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.
Pri odstopu kupca od pogodbe mora prodajalec vrniti celotno kupnino, skupaj s poštnino takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku tridesetih dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če prodajalec zamudi z vračilom plačila, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri plačilu.O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-mail naslov: info@konekt.si ali preko običajne pošte na naslov ponudnika. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Kupec mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v nadaljnih 30 dneh, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Priložena mora biti kopija računa. 
 
 
Reklamacije artiklov

Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako v garancijskem roku na naslov prodajalca. Če prodajalec ugotovi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek popravil ali zamenjal ter ga na svoj strošek poslal kupcu. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu in mu pri tem zaračunal nastale stroške.
POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO!

NAVODILA ZA UPORABO

V spletni trgovini se najlažje orientirate po Kategorijah izdelkov. Če Vam je pri srcu določena blagovna znamka pa lahko uporabite tudi opcijo iskanja po proizvajalcih.

1. Izbira izdelka

Izberite izdelek tako, da kliknete na opcijo V Košarico! če niste prijavljeni ali registrirani, Vas bo samodejno preusmerilo na stran za prijavo/registracijo.

2. Kaj imam v Košarici?

Pod tabelo Košarica so trije gumbi:
Osveži – če želite spremeniti število izdelkov v košarici, to popravite v okencu v vrstici Količina in novo število shranite s klikom na Osveži. Če ste v košarico po nesreči dodali napačen izdelek ga preprosto označite pod opcijo Odstrani in popravljeno vsebino košarice shranite s klikom na Osveži.
Nadaljuj z nakupi – klikate in iščete naprej po spletni trgovini, in izdelek ki ste ga izbrali ostane v košarici.
Naročilo – s klikom na gumb nadaljujete z nadaljevanjem nakupovanja.
V vsakem trenutku lahko s klikom na povezavo Moja košarica preverite vsebino in nadaljujete z naročanjem izdelkov.

3. Pozdravljeni Gost!

Nov kupec - za nakupovanje v spletnem nakupovalnem centru Konekta se je potrebno registrirati. Registracija je dobrodošla za obiskovalce in obvezna pri prvem spletnem nakupu. Omogoča naročanje izdelkov, vnovčevanje darilnih bonov, vnovčevanje popustov, pregled naročenih izdelkov, naročanje na novice...
Že imam račun - Prijava je namenjena strankam, ki so že opravile spletni nakup in je namenjena zgolj lažji identifikaciji ob naslednjem nakupu – sistem Vas ob vsakem obisku prepozna po uporabniškem imenu (e-naslovu) in geslu ter Vam tako omogoča enostavnejše in hitrejše nakupovanje. Zavezujemo se, da bomo v spletnem nakupovalnem centru Konekta vsi spoštovali zasebnost obiskovalcev. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene ter jih nepooblaščeno ne razkrivamo tretjim osebam.

4. Podatki o dostavi

Naslov dostave - preverite naslov kamor želite da Vam dostavimo blago. Če želite prejeti blago na drugi lokaciji izberite opcijo Spremeni naslov.
Način dostave - lahko izbirate med različnimi načini dostave izbranega izdelka. Vašemu naročilu lahko dodate tudi komentar in s klikom na gumb Nadaljuj nadaljujete s procesom naročila.

Cenik dostave najdete na spletnem naslovu: http://www.konekt.si/dostava.php

5. Podatki o plačniku

Naslov plačnika - preverite naslov kamor želite, da Vam dostavimo račun. če želite prejeti račun na drugi lokaciji (npr. v primeru darila) izberite opcijo Spremeni naslov.

NAčIN PLAČILA:

Plačilo po povzetju - ob prevzemu blaga je kupec dolžan preveriti količino in kakovost naročenega blaga ter s podpisom potrditi prejem blaga. V kolikor kupec ugotovi, da blago ni dostavljeno pod dogovorjenimi pogoji, ima pravico, da blaga ne prevzame. Prodajalec kupcu izda račun za prodano blago in dostavnino.
Osebni prevzem je možen po predhodni najavi. Vašemu naročilu lahko dodate tudi komentar in s klikom na gumb Nadaljuj nadaljujete s procesom naročila.

6. Pripravljen sem za nakup

Prosimo Vas, da preverite če so vse vnešene informacije točne in po končanem pregledu kliknite na Potrdi naročilo.

7. Vaše naročilo je bilo sprejeto

Vaše naročilo je bilo uspešno sprejeto. Potrdilo o vašem naročilu boste prejeli na elektronsko pošto. Izdelki vam bodo dostavljeni v najkrajšem možnem času.
Spodaj imate še opcijo: Obvestite me o novostih glede naslednjih izdelkov. S klikom na gumb Nadaljuj lahko spet brezskrbno brskate po spletnem nakupovalnem centru Konekta.

Zahvaljujemo se vam za nakup!

Varovanje podatkov in zasebnost

Konekt, Bojan Sep s.p.,Ul. Roberta Kukovaca 45, 2000 maribor, e-naslov info@konekt.si
(v nadaljevanju: podjetje Konekt, Bojan Sep s.p. ali ponudnik ali upravljavec osebnih podatkov) sporoča
POLITIKA ZASEBNOSTI
Vaši podatki so skrbno varovani.

V podjetju Konekt, Bojan Sep s.p. cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.
Vse posredovane informacije so varovane pred vdorom tretjih nepooblaščenih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno
in nemoteno poslovanje s podjetjem Konekt, Bojan Sep s.p..
Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila.
Z uporabo spletnih strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.
Varovanje osebnih podatkov pomeni:

    - Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.
    - Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji nepooblaščeni stranki.
    - Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katere koli naše e-pošte ali drugih oblik komuniciranja.

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih
podatkov in o pretoku takih podatkov,
(Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189))
in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07),
Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).
Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi o vas, kadar obiščete in uporabite našo spletno stran
ali mu jih posredujete na drug način.
Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov:

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika.
Določljiv je posameznik takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime,
identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov,
ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Ponudnik ne zbira vaših osebnih podatkov, razen, kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov ali storitev.
Ponudnik zbira in obdeluje (uporablja) vaše osebne podatke za naslednje namene, in sicer za:

    - zagotovitev, da dostopate in uporabljate vaš spletni račun pri ponudniku in ponudnikovo spletno trgovino ter
      zaradi tehničnih razlogov administracije na ponudnikovi spletni strani,
    - sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s ponudnikom, vključno s ponudnikovo izpolnitvijo vaših naročil
      (dobavo produktov in zagotovitvijo storitev), komunikacijo z vami,
    - preveritvijo vaših plačil in izpolnitvijo drugih obveznosti ponudnika in/ali vaših obveznosti
      (zakoniti interes ponudnika za obdelavo vaših osebnih podatkov, točka (f) člena 6 (1) GDPR),
    - zagotovitev, da lahko dostopate do posebnih informacij, ki so vam na voljo na spletni strani ponudnika in na
       vašem spletnem računu/profilu, k ga zagotavlja ponudnik,
    - vse druge namene, za katere se specifično strinjate pri sodelovanju s ponudnikom.

Ponudnik zbira in obdeluje vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

    - zakon,
    - pogodbeni odnosi in
    - privolitev posameznika.

Časovno obdobje, v katerem Ponudnik hrani zbrane podatke, je podrobneje opredeljeno v poglavju Hramba osebnih podatkov
te Politike.

V primeru, ko je zagotovitev osebnih podatkov pogodbena obveznost, obveznost, ki je potrebna za sklenitev in izvajanje pogodbe
s ponudnikom, ali zakonska obveznost, morate zagotoviti osebne podatke; v primeru, da osebnih podatkov ne zagotovite,
s ponudnikom ne morete skleniti pogodbe, prav tako vam ponudnik ne more izvesti storitev oziroma dobaviti produktov po pogodbi,
saj nima potrebnih podatkov za izvedbo pogodbe.

Osebni podatki:

Ponudnik, skladno z nameni opredeljenimi v tej politiki zbira naslednje osebne podatke:

    - osnovni podatki o uporabniku (ime in priimek, naslov prebivališča, datum rojstva,kontaktni podatki in podatki o komunikaciji
      z upravljavcem (e-poštni naslov (e-mail), telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali e-poštne komunikacije,);
    - podatke o uporabnikovih nakupih in izdanih računih (datum in kraj nakupa, kupljeni artikli, cene kupljenih artiklov,
      skupni znesek nakupa,
    - način plačila, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa, oznaka osebe, ki je izdala račun, ipd.)
      ter podatke o reševanju reklamacij izdelkov;
    - podatke o uporabnikovi uporabi spletnega mesta upravljavca (datumi in ure obiskov spletnega mesta, obiskane strani oz. URLji,
      čas zadrževanja na posamezni strani, število obiskanih strani, opravljene nastavitve na spletnem mestu)

Hramba osebnih podatkov:

Ponudnik bo hranil vaše osebne podatke le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili
osebni podatki zbrani in nadalje obdelovani (npr. za zagotovitev, da dostopate in uporabljate vaš spletni račun
pri ponudniku in ponudnikovo spletno trgovino, za ponudnikovo izpolnitev vaših naročil, preveritev vaših plačil in izpolnitev
drugih obveznosti ponudnika in/ali vaših obveznosti, za zagotovitev, da lahko dostopate do posebnih informacij, ki so vam na voljo.
Tiste osebne podatke, ki jih Ponudnik obdeluje na podlagi zakona, Ponudnik hrani za obdobje, ki ga predpisuje zakon.

Tiste osebne podatke, ki jih Ponudnik obdeluje zaradi izvedbe pogodbenega odnosa s posameznikom, Ponudnik hrani za obdobje,
ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride med vami in Ponudnikom do spora
v zvezi s pogodbo; v takem primeru hrani Ponudnik podatke še 5 let po pravnomočnosti sodne ali arbitražne odločbe
ali poravnave ali, če sodnega spora ni bilo, 5 let od dneva mirne rešitve spora.

Tiste osebne podatke, ki jih Ponudnik obdeluje na podlagi osebne privolite posameznika, Ponudnik hrani trajno,
do preklica te privolitve s strani posameznika.
Ponudnik take podatke izbriše še pred preklicem le, kadar je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov

Pogodbena obdelava osebnih podatkov:

Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam
(pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika,
v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni,
ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje ponudnik so: Prevozniki pošiljk, DPD, računovodski servis, odvetniške pisarne
in drugi ponudniki pravnega svetovanja, ponudniki obdelave podatkov in analitike, vzdrževalci IT sistemov,
ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil. 

Ponudnik ne bo posredoval vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam.

Ponudnik ali ponudnikovi pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov, ki jih obdelujejo, ne bodo izvažali v tretje države,
s čimer ste kot posameznik seznanjeni in soglašate.

Svoboda izbire:

Informacije, ki jih o sebi posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali,
potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.

Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo,
da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@konekt.si.
Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki):

Kadar koli dostopate na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani,
obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne
strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.
Piškotki:

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo ponudniku prepoznavanje
vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran.
Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani.

Oglaševalski piškotki anonimno spremljajo posameznikovo uporabo spletne strani Ponudnika le,
v kolikor se posameznik z uporabo piškotkov na spletni strani strinja.
Ponudnik bo te podatke uporabljal za merjenje učinkovitosti oglaševanja in optimizacijo učinkovitosti oglaševanja le,
v kolikor bo posameznik v to izrecno privolil.
Varnost:

Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov.
Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom
ali neavtoriziranim odkritjem.
Privolitev mladoletne osebe v zvezi s storitvami informacijske družbe:

Mladoletne osebe do 16 let ne bi smele posredovati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani ali drugače brez dovoljenja
(privolitve ali odobritve) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov).
Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne (mlajše od 16 let),
ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji nepooblaščeni stranki brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka.

Navedeno ne vpliva na splošno pogodbeno pravo držav članic, kot so pravila o veljavnosti, oblikovanju ali učinku pogodbe
v zvezi z otrokom.

Ponudnik si ob upoštevanju razpoložljive tehnologije v takih primerih razumno prizadeva za preveritev,
ali je nosilec starševske odgovornosti za otroka dal ali odobril privolitev.
Pravice posameznika glede obdelave podatkov:

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali obdelavo vaših osebnih podatkov,
se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Pišite nam na info@konekt.si ali nas pokličite na 041/689-262.
Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili - pisno in v skladu s predpisi.

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov),
imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov,
ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica;

Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu, navedena na spletnem mestu www.konekt.si/kontakt.php

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.
Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi
posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev,
ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije
(o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij,
o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov,
pravice do omejitev in ugovora obdelavi in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov,
če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, v
ključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas,
ter druge informacije v skladu s členom 15 GDPR);

Pravica do popravka osebnih podatkov: kot posameznik imate pravico doseči,
da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami.
Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov,
vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«): kot posameznik imate pravico doseči,
da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami,
ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

(a) podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani,
(b) če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga,
(c) če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi,
(d) podatki so bili obdelani nezakonito,
(e) podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika,
(f) podatki so bili zbrani v zvezi s ponudb storitev informacijske družbe.

Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku člena 17 GDPR, nimate pravice do izbrisa podatkov;

Pravica do omejitve obdelave: kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

(a) če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov,
(b) obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe,
(c) ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje,
     izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov,
(d) ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi;

Pravica do prenosljivosti podatkov: kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami,
ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki,
in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas ponudnik, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni,
pri tem oviral, in sicer kadar:

(a) obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in
(b) se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice do prenosljivosti pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od
enega upravljavca (ponudnika) k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo;

Pravica do ugovora obdelavi: kot posameznik imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico,
da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu
ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene ponudniku (točka (e) člena 6 (1) GDPR)
ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6 (1) GDPR),
vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih obdelav; ponudnik preneha obdelovati osebne podatke,
razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami,
ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico,
da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja,
vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem;
kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.

Kadar se podatki obdelujejo v znanstveno- ali zgodovinsko-raziskovalne namene ali statistične namene,
ima posameznik pravico, da iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem,
ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim, razen če je obdelava potrebna za opravljanje naloge,
ki se izvaja iz razlogov javnega interesa;

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo)
pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi,
v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve
(v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši
predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega
sredstva, in sicer zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa v zvezi z njo, prav tako pa tudi v primeru,
kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o pritožbi.
Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki,
na upravljavca, in sicer na enega od kontaktov, navedenih na spletnem mestu www.konekt.si/kontakt.php

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko upravljavec od posameznika
zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki,
odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
Obvestilo nadzornemu organu o kršitvi varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov je Ponudnik o tem dolžan obvestiti pristojni nadzorni organ,
razen kadar je verjetno, da s kršitvijo niso bile ogrožene pravice in svoboščine posameznikov.
Kadar ob kršitvi obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje,
je Ponudnik o kršitvi dolžan obvestiti policijo in/ali pristojno tožilstvo.

V primeru, da gre za kršitev, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov,
je Ponudnik dolžan o kršitvi nemudoma oz. kadar to ni mogoče, brez nepotrebnega odlašanja,
obvestiti posameznike, na katerega se osebni podatki nanašajo.
Obvestilo posamezniku mora biti izvedeno v razumljivem in jasnem jeziku.
Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.
Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.Pravno obvestilo
Spletna trgovina Konekt.si in vsi podatki na njej so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje.